Nagellak voor mannen: het wordt steeds populairder. Een groeiende groep van mannen, vaak tussen de 20 en 40 jaar, draagt nagellak. Deze mannen durven een statement te maken, aangezien nagellak toch vaak nog wordt gezien als iets vrouwelijks. Maar vrouwen drinken bier, vrouwen klussen, vrouwen dienen in het leger. Allemaal dingen die vroeger als mannelijk werden gezien. Gaat het tij voor de nagellak ook keren?

Wij vinden het geweldig dat mannen zich losbreken van het stigma en kiezen voor zichzelf. Nu is het nog rebels, over een paar jaar misschien de normaalste zaak van de wereld.

Welke mannen dragen nagellak?

Steeds vaker zien we mannen met nagellak verschijnen. Gewoon op straat, maar ook veel bekende mannen dragen trots nagellak. Denk aan André Hazes, Rijk Hofman, Stefan Jurriens, Harry Styles, Johnny Depp en Brad Pitt.

Alweer 14 jaar geleden, in 2009, koos mode ontwerper Hans Ubbink ervoor om zijn mannelijke modellen met nagellak de catwalk te laten lopen. Hij koos daarbij vooral voor de tinten zwart en koper. Had Ubbink hiermee een vooruitziende blik? Of is het destijds niet de trend geworden waarop wellicht gehoopt werd?

Welke kleuren nagellak dragen mannen?

Veel mannen zie je met een donker gekleurde nagels: zwarte nagellak, grijze nagellak of blauwe nagellak is veel gezien. Maar ook toffe witte nagellak is veel gespot!

Maar; ook steeds vaker zien we fellere kleuren op mannenhanden verschijnen: rood, geel, roze en felgroen is al gespot! Feitelijk kan natuurlijk ook een man iedere kleur nagellak dragen die hij wilt. Net zoals vrouwen dat doen. En ook mannen kunnen los gaan op nailart.

Voor wat wij weten en zien, dragen mannen vooral ‘gewone’ nagellak. We hebben nog geen mannen gespot met gellak. Zou ook dat nog gaan komen in de toekomst?

Wij hebben een selectie gemaakt van nagellak voor mannen, waarvan wij denken dat die heel tof zijn. Maar; laat je er zeker niet door beperken, want een man kan natuurlijk iedere kleur nagellak dragen.

Man met rode nagellak

Dragen alleen excentrieke mannen nagellak?

De genoemde bekende mannen met nagellak zijn allemaal mannen die volop in de media te zien zijn. Die houden van aandacht of er in ieder geval niet bang voor zijn.

Maar nagellak is natuurlijk voor iedereen. Ook voor mannen die minder de aandacht willen trekken, maar nagellak gewoon mooi vinden om te dragen. Die niet perse een statement willen maken, maar een mooie nagellak een aanvulling vinden.

Boyfriend nails, Malepolish… Eeeehhhh, wat?

Jawel, nagellak voor mannen is inmiddels zo aan een opmars bezig, dat het zelfs al eigen termen heeft. Boyfriend nails, boyfriend polish en Malepolish zijn termen die regelmatig gehoord en gezien worden wanneer het om nagellak voor mannen gaat.

Matte nagellak voor mannen

Een trend die wat ons betreft enorm tof is voor mannen, is de matte nagellak. Geen glanslaag, maar matte afwerking van de nagellak. Sommige nagellakken zijn van zichzelf al mat van kleur, maar voor de “normale” nagellakken kan een matte topcoat gebruikt worden voor hetzelfde matte effect op de nagels.

Matte nagellak is stoer, edgy en kan je ontzettend goed dragen in combinatie met glans nagellak. Een combi van beiden is ontzettend tof!

Is er een merk nagellak, speciaal gericht op mannen?

Faby Man - Nagellak voor mannen

Het merk Faby heeft een collectie voor mannen uitgebracht onder de naam Faby Man, welke in samenwerking met designer Karim Rasid werd uitgebracht. De basis en het uitgangspunt voor deze collectie waren de metropool New York. De nagellakken hadden namen als “Panic in Wallstreet” en ‘Globetrotter”.

De nagellaklijn is cruelty-free, dus wordt niet op dieren getest. Alberto Viale van Faby Nails: “Een echte man kan nog steeds een man zijn zelfs met gekleurde nagellak. Nagellak is een mode statement. Een vorm van decoratie. Zowel mannen als vrouwen dragen beide ringen en armbanden, dus waarom geen nagellak?” De Faby collectie is speciaal ontwikkeld om te matchen met de mannenmode.

Het Amerikaanse merk EvolutionMan heeft een nagellak collectie speciaal voor mannen uitgebracht. De collectie omvat 5 kleuren: 1 transparante nagellak, 2 nagellakken in wit tinten, een donkerrode en een grijze nagellak. De kleuren zijn geïnspireerd op de kleuren van autolak.

Bedenker Marco Bernardini kwam op het idee voor deze nagellak collectie voor mannen, toen hij zelf transparante nagellak gebruikte om van het nagelbijten af te komen. En van het één kwam het ander: ook gekleurde nagellak werd al snel mee geëxperimenteerd. Zo ontstond het idee voor een nagellak collectie voor mannen.

EvolutionMan Nagellak voor mannen

De beide merken zijn, voor zover ik heb kunnen vinden op het moment van schrijven, niet in Nederland verkrijgbaar helaas… Gelukkig hebben wij veel toffe nagellak kleuren die jij als man kan gebruiken!

Nailart voor mannen?

Mannen experimenteren ook steeds vaker met nailart: één nagel een andere kleur, het gebruiken van glitters op één of meerdere nagels of het toevoegen van rhinestones. Mannen vinden het ook leuk om nieuwe looks te proberen. Terecht!

Ook hier doen bekende gezichten een aardige duit in het zakje: Harry Styles en Lil Nas X worden regelmatig met nailart gespot.

Geef een reactie